RovadeWa - website - background
Ga naar Werkwijze Ga naar Producten Ga naar tips refresh
Ga naar Home
Vorige Pagina

Het Toetsenbord schoonmaken

Inhoud

1) Uw Toetsenbord, uw sleutelcomponent tot gebruikersgemak
2) Tewerk gaan
3) De Schoonmaak

 

1) Uw toetsenbord, uw sleutelcomponent tot gebruikersgemak

Volgende Hoofdstuk

Het is u vast wel eens overkomen, of u heeft het vast wel eens gezien. Je let even niet op, tikt iets aan, en voor je het weet ligt er een glas drinken over uw toetsenbord heen!

Uit paniek voor korsluiting zet uw de eventueel draaiende computer uit. Maar wat nu? Geen zorgen, in deze pagina wordt uitgelegd hoe u zelf, uw toetsenbord kunt schoonmaken. Of het nou een normaal, plat of laptop toetsenbord is. Het is allemaal hetzelfde.

Belangrijk!

Als uw laptop het slachtoffer is, adviseren wij uw, om uw batterij van uw laptop te verwijderen om kortsluiting te voorkomen.

2) Tewerk gaan

Volgende Hoofdstuk

Tips - Onderhoud - Keyboard


Uw toetsenbord heeft vele onderdelen. Deze kunnen allemaal losgemaakt worden. Mits dit op de juiste manier gedaan wordt. In deze Tip vertellen we hoe. Als voorbeeld maken we gebruiken van een MacBook. In het filmpje hieronder kunt u zien hoe de toetsen losgemaakt kunnen worden3) De Schoonmaak


LET OP!

Als u een scherp oog heeft gehad, dan kunt u zien, dat er een pinnetje werd weg geduwd met het stokje! Zoals u op het filmpje kon zien, zijn de toetsen gemakkelijk los te maken. Echter zien niet alle toetsen er helzelfde uit, dat wil niet zeggen dat het mechanisme erachter dat niet is. Wees echter wel voorzichtig bij het uitvoeren van deze handeling.

Voor het schoonmaken kunt u het best wattestaafjes gebruiken, met wellicht een ontvettend middeltje. Maak het wattestaafje lichtjes nat, en wrijf de onderkant van de toets, en het binnewerk schoon. Herhaal dit voor het aantal defecte toetsen.

Als u de gewensten toetsen schoon heeft gemaakt kunt u de toets simpelweg er terug op drukken. Als u het mechanisme er per ongeluk uit heeft gehaald, kunt u het best een andere toets als voorbeeld nemen om het op dezelfde manier terug te plaatsen.

Einde
Terug Omhoog
Ga naar Over Ons
Diensten
Ga naar Contact
Verklein Tekst Vergroot Tekst Herstel Pagina