RovadeWa - website - background
Ga naar Werkwijze Ga naar Producten Ga naar tips refresh
Ga naar Home
Vorige Pagina

Onderhoud aan uw Computer

Inhoud

1) Onderhoud aan uw PC
2) Basis van een Computer
3) De Schoonmaak

 

1) Onderhoud aan uw PC

Volgende Hoofdstuk

Uw computer wordt op een dagelijkse basis gebruikt, en draaiende onderdelen lopen slijtage op. Dit is normaal, en uw computer zal niet voor eeuwig mee gaan. Natuurlijk wilt u het ongemak voorkomen dat uw computer een van deze dagen stopt met functioneren. Om uw levensduur van uw computer te verlengen is het belangrijk om uw computer schoon te houden. Deze neemt in de loop van tijd erg veel stof in zich op. Hierdoor kun computers door de opbouw van warmte en eventuele extra slijtage, snel stuk gaan.

Als u nog nooit een computer van binnen heeft bekeken, geen paniek. Er wordt hier duidelijk beschreven wel componenten u beter kunt vermijden voor schoonmaak.
2) Basis van een Computer

Volgende Hoofdstuk

Tips - Onderhoud - Barebone

Enkele componenten snel beschreven.

1.) Voeding. Dit component zorgt voor de stroomtoevoer naar uw computer.
2.) CPU, onder dit koelblok bevindt zich het brein van de computer.
3.) Videokaart(en), deze zorgen voor uw beeld.
4.) Harde schijf, op dit onderdeel staat al uw data opgeslagen.
5.) Geheugen, hier wordt alle data die in gebruik is, behouden.
6.) Moederbord, hierop komen alle boevenstaande componenten samen.

Nu de basis componenten bekend zijn, kunnen we door naar het onderhoud daarvan. Het is belangrijk, dat eventuele stoffilters van uw computer op tijd schoonmaakt worden. Deze zitten er immers niet voor niets.


3) De Schoonmaak


De componenten zelf zullen over tijd ook met stof bedekt zijn. Deze kunt u het best met een compressor (lucht) schoon maken. Als u niet deze mogelijkheid heeft, kunt uw ook een stofzuiger met een borstel opzetstuk gebruiken.

Zorg er voor dat uw computer van het netstroom is losgekoppeld voor u met het schoonmaken begint.

U kunt beginnen met de schoonmaak. Vermijd tedere componenten zoals het geheugen. Wrijf lichtjes met de stofzuiger over de componenten om het stof los te krijgen. Als uw klaar bent, controleer of uw ventilators goed schoon zijn. Dit kan tevens ongewenste geluid uit uw computer verminderen.

Maak de computer weer dicht, en sluit deze weer aan op het netstroom. U kunt weer van uw computer gebruik maken. Het wordt aangeraden, om deze opdracht eens in de 6 maanden uit te voeren.


Einde
Terug Omhoog
Ga naar Over Ons
Diensten
Ga naar Contact
Verklein Tekst Vergroot Tekst Herstel Pagina